Vilka underkläder till vilket syfte?

Alla kvinnor har mängder av olika underkläder av alla tänkbara typer för alla tänkbara tillfällen. Släta underkläder, spetsunderkläder, sexiga underkläder, söta underkläder; listan kan göras många mil  lång. Idag finns det så otroligt många alternativ för damunderkläder, och för många blir det väldigt svårt att hitta det som passar precis rätt. Oroa dig inte, det finns ett par tips som kan hjälpa dig med precis detta. Allt handlar om formen på din kropp, hur mycket du vågar visa av dem och vad du planerar att ha på dig över underkläderna.

trosor_underbart_ljusrosa

1.
Undvik genomskinligt. Kommer du att ha på dig tunna kläder ska du satsa på ett par trosor i en färg som inte sticker ut för mycket. Har du ljus hud kan du välja plagg i färgen nude (inte att missta för ”hudfärg”), medan det är bättre att leta efter en brun eller solbränd nyans om din hud är mörkare än den typiska svenska damen.

2.
Underkläderna ska inte synas förbi ytterkläderna. Ett vanligt exempel på detta är en troslinje som tittar fram över byxkanten i baken; en så kallad ”whale tail”. Om du planerar att bära låga jeans ska du också ha trosor som är minst lika lågt skurna. Med samma typ av tankegångar kan man också snabbt komma fram till att man inte ska ha en BH utan axelband om man kommer att ha bara axlar.

3.
Hitta rätt passform. Om trosorna glider upp, veckar sig runt magen eller sitter åt för hårt behöver du hitta en storlek som är större. Om de istället hänger, glider ner eller lämnar tomrum i skrevet behöver du en mindre.

4.
Framhäv och betona dina favoritdelar. Tycker du att din rumpa är något av det snyggaste som finns ska du ha en stringtrosa som betonar höfterna eller bekväma boxertrosor som trots sin stora täckyta kan bidra väldigt mycket. Trosor i bikinistil kan hjälpa dig att betona en tränad mage.

5.
Maskera vad du känner är svagheter. Vill du spänna in magen eller dölja en valk kan du leta upp en kontrollerande topp eller snygga underkläder med slimmande effekt (Spanx r ett väldigt omtyckt märke som erbjuder just detta). Det finns till exempel högt skurna trosor som trycker tillbaka överflödigt fett så att magen ser mer neutral ut. Den typen av underkläder som ska forma kroppen kallas passande nog Shapewear och finns att få tag på i lite mer specialiserade butiker, bland andra Feminint.se.

6.
Det finns underkläder som kan ge dig det där lilla extra du vill ha utan att du behöver rikta dig till större ingrepp som operationer. Dessa underkläder har vaddering, silikon eller något annat som lyfter eller formar, och får dig att se lite extra kurvig ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.